Снимка БулфотоРазследване на BBC разкрива международна мрежа за кучешки боеве, организирана от

...
Снимка БулфотоРазследване на BBC разкрива международна мрежа за кучешки боеве, организирана от
Коментари Харесай

Разследване на BBC: Българи организират международна мрежа за кучешки боеве

Снимка Булфото

Разследване на BBC разкрива интернационална мрежа за кучешки боеве, проведена от българи. Разкритията били направени със съдействието на неправителствената организация „ Лига против жестоките спортове “ и частни детективи.

Устрановен е главният уредник на мрежата – Ивайло Николов от Русе, притежател на разплодник за питбули и на компания за транспорт на животни. Той е обвързван с компания, която купува, продава и транспортира кучета по целия свят, съобщи Нова тв.

``
реклама

Балканите се трансформират в център на Европа за образуване на кучешки боеве, се твърди в материала.

Разследващите под прикритие даже съумяват да поръчат питбул с високи бойни качества от Молдова, който против 3000 евро би трябвало да им бъде доставен в България с публикуван от български ветеринарен доктор паспорт. Според разследващите Николов е доставял животни в най-малко 29 страни по цял свят – от Виетнам, Непал, Пакистан и Близкия изток, до Западна Европа и Съединени американски щати. В репортажа са показани и фрагменти от пердах сред питбули, в който ясно се чува българска тирада.

Ивайло Николов документирал работата си и във Фейсбук. От „ Лига против жестоките спортове “ видели постове, които водели до улики против бългаина. Така да вземем за пример, на една от фотосите се вижда, че той транспортира кучета, които не са просто домашни любимци. Друг фотос демонстрира ранени животни. В постове на Николов са употребявани термини, които нормално се употрябват при бовете сред кучета.

Организирането и присъединяване в боеве с животни, както и развъждането, тренирането или даването на животни за боеве, е инкриминирано у нас от 2011 година насам и се санкционира със затвор до 5 години и санкция до 10 000 лева Промените бяха признати след следствие на NOVA, което разкри скица за осъществяване на кучешки боеве към София с присъединяване и на чиновник от Министерство на вътрешните работи. Тогава от вътрешното министерство наказаха служителя на реда единствено с мъмрене.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 27 секунди) Рейтинг: 462 | Одобрение: -588 Кво друго мое направи един българин..  www.negativnost.comОПИТ ДА БЪДА НАЙ-НЕХАРЕСВАНИЯТ КОМЕНТИРАЩ В ПЕТЕЛ.БГ Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР